"Na enkele jaren in het buitenland te hebben gewoond, keerde ik in 2018 terug als hoofd van de afdeling klassiek aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Samen met mijn collega’s helpen we onze studenten zich te ontwikkelen tot excellente en creatieve musici die een loopbaan in de muziek kunnen vormgeven en een positieve invloed hebben op de samenleving."

Marlon promoveerde in 2013 in Creative and Performing Arts aan de Universiteit Leiden en werd kort daarop hoofd van de Master of Music aan de Fontys Hogeschool voor de Kunsten in Tilburg. Zijn interesse in leiderschap in het onderwijs bracht hem ertoe een MBA te volgen aan de Universiteit Maastricht, die hij in 2018 afrondde.

In 2018 stapte Marlon over naar het Koninklijk Conservatorium in Den Haag als hoofd klassiek.

Op twaalfjarige leeftijd begon Marlon aan de jong talentklas van het Koninklijk Conservatorium, waar hij gitaar en compositie studeerde. Als student van Zoran Dukic en Enno Voorhorst behaalde hij zijn Masterdiploma. Voor zijn eindexamen behaalde hij de beoordeling “10 met onderscheiding”. Marlon vervolgde zijn gitaarstudie bij Joaquin Clerch aan de Robert Schumann Hochschule in Düsseldorf, waar hij met onderscheiding slaagde voor het Konzertexamen in 2009.

Marlon won prijzen op meer dan twintig internationale concoursen in zes landen, waaronder de eerste prijs op het prestigieuze Michele Pittaluga International Guitar Competition in Italië in 2005. In datzelfde jaar speelde hij live op televisie voor HM Koningin Beatrix ter gelegenheid van haar 25-jarig regeringsjubileum.

Als docent was Marlon van 2010 tot 2018 hoofdvakdocent gitaar aan de Fontys Hogeschool voor de Kunsten in Tilburg.

Als gitarist trad Marlon op in Europa, de VS, Azië, Rusland, Centraal Amerika en het Midden-Oosten. Hij speelde als solist met orkesten, waaronder het State Hermitage Orchestra St. Petersburg, het Orchestre National de Lille en de Neue Philharmonie Westfalen. Als componist is Marlon laureaat van het Prinses Christina Concours. Marlon componeerde voor het Residentie Orkest, het Rotterdams Philharmonisch Orkest en het Cello Octet Amsterdam.

Marlon is bestuurslid van het New European Ensemble en Casa Bilingual Montessori School.