News


Premiere van Marlons nieuwe pianocompositie Dreamlike Blue door Marcel Worms

Marcel Worms geeft op 16 september a.s. tijdens het Festival Nederlandse Kamermuziek in Amsterdam de premiere van Marlons nieuwe pianocompositie Dreamlike Blue.


Nieuwe CD met de Anhaltische Philharmonie Dessau

Marlon's nieuwe CD met het Concierto de Aranjuez is verschenen. Het concert is uitgevoerd met de Anhaltische Philharmonie Dessau, onder leiding van Antony Hermus. De CD komt uit bij Acousense records. De cd is hier te bestellen


Hoofdvakdocent gitaar aan het Fontys Conservatorium Tilburg

Sinds september 2010 is Marlon hoofdvakdocent gitaar aan de Fontys Hogeschool voor de Kunsten in Tilburg. Marlon doceert samen met gitarist Enno Voorhorst aan de gitaarafdeling. Er is een nieuw curriculum samengesteld om gitaarstudent optimaal voor te bereiden op een professioneel carrière als gitarist. Toekomstige studenten die een Bachelor/Master diploma willen behalen of aan de vooropleiding willen studeren zijn welkom zich aan te melden. Meer informatie over het conservatorium is te vinden op de website van het Tilburg Conservatorium.

Nieuwe CD met de Anhaltische Philharmonie Dessau

In Oktober komt Marlon's nieuwe CD met het Concierto de Aranjuez uit, uitgevoerd met de Anhaltische Philharmonie Dessau, onder leiding van Antony Hermus. De CD komt uit bij Acousense records.

Parijs recital

Op 20 november geeft Marlon een solorecital in het Theatre des Abbesses in Parijs. Op het programma staat onder andere zijn compositie Orfeunism voor gitaar solo.

Juventus Award voor Marlon Titre

Na celliste Quirine Viersen (1992) en fortepianist Arthur Schoonderwoerd (1996), is gitarist/componist Marlon Titre de derde Nederlandse musicus die deze eer te beurt valt sinds de instelling in 1991. Op zondag 5 juli 2009 is aan de gitarist/componist Marlon Titre de Juventus Award van de Europese Raad uitgereikt op het 19e Juventus Festival voor kamermuziek in Cambrai, Frankrijk. Het Juventus festival zoekt ”…de meest getalenteerde jonge Europese solisten die, na instemming van de oudere laureaten van het festival, Laureaat van Juventus worden..“. Na afloop van zijn recital op het festival, waarin Marlon Titre onder meer de Franse première gaf van zijn werk voor gitaar solo “Orfeunism”, en optrad met de Russische fluitiste Alexandra Grot en de Ukrainse violist Graf Mourja met werken van Astor Piazzola en Manuel de Falla, ontving hij onder ovationeel applaus de Juventus trofee uit handen van de Franse Laureaat van 2008, klarinettist Johnny Teyssier.

Juni 2010: Optreden met Anhaltisches Theater Dessau

In Juni 2010 zal Marlon het Concierto de Aranjuez van Joaquin Rodrigo uitvoeren met het Anhaltisches Theater Dessau onder leiding van Antony Hermus.

Concerten China

In Augusts 2007 maakte Marlon zijn debuut in China. Het eerste concert vond plaats in de concertzaal van Beijing University, de tweede in de People's Society Hall in Shanghai. Beide concerten waren goed bezocht en Marlon werd vereerd door de aanwezigheid van leden van de Nederlandse Diplomatieke Missie in Shanghai.


© 2008 Webdesign by Titre